WiFi en Guest Management uit de cloud?

Case: Aqualectra

Voor Aqualectra B.V. uit Heerhugowaard heeft Giant ICT een nieuw WiFi netwerk ontworpen welke is gebaseerd op 802.11ac access points en cloud management van Aruba Networks. De oplossing is zo samengesteld zodat deze probleemloos mee kan groeien met de ambities van Aqualectra.

In het productieproces van Aqualectra wordt gebruik gemaakt van draadloze scan-tablets waarmee het productieproces en de activiteiten in het bedrijf optimaal gevolgd kunnen worden. Bezoekers van Aqualectra kunnen dankzij het nieuwe cloud managed WiFi netwerk probleemloos verbinding maken met het draadloze netwerk door middel van een social login via Facebook, Google+ of Linkedin.

De voordelen van het Aruba cloud managed WiFi netwerk:

  • Naadloos uit te breiden bij groei van het bedrijf
    Het nieuwe draadloze netwerk functioneert als een cluster welke schaalbaar is tot maximaal 128 access points. Bij een groei van het bedrijf kunnen hierdoor eenvoudig nieuwe access points worden toegevoegd aan het netwerk.
  • Centraal management & Guest Management
    Dankzij de toepassing van Aruba Central beschikt Aqualectra over een cloud oplossing voor het onderhoud, beheer en inzicht in het draadloos netwerk. Aruba Central biedt bezoekers van Aqualectra de mogelijkheid om in te loggen op het netwerk door middel van een “social login”. Hiermee kan de bezoeker via zijn Facebook, Google+ of LinkedIn profiel inloggen in het netwerk om vervolgens gebruik te maken van het WiFi netwerk.
  • Hoge beschikbaarheid en continuïteit
    De nieuwe oplossing van Aruba Networks gedraagt zicht als één geheel waardoor het niet uit maakt als er één access point defect gaat. Het netwerk blijft bij een defecte access point intact. Hierdoor heeft de nieuwe oplossing een hoge beschikbaarheid en continuïteit. De oplossing bevat tevens minder storingsgevoelige componenten ten opzichte van een regulier draadloos netwerk welke functioneert met een controller.

Over Aqualectra
Aqualectra B.V. uit Heerhugowaard is een producent van elektrische panelen en biedt daarnaast totaaloplossingen voor energiedistributie, besturingstechniek en industriële- en gebouwautomatisering. De elektrische panelen van Aqualectra kunt u onder andere tegenkomen in de industrie, utiliteit, tuinbouw, transport en machinebouw.

Gratis analyse
aanvragen

Om te bepalen hoe uw huidige netwerk ervoor staat voeren wij een analyse uit om het in kaart te brengen. Helemaal gratis.