Veilig en snel WiFi netwerk voor studenten

Case: Van der Meij College

Doordat het bestaande draadloze netwerk van het Van der Meij College in Alkmaar was verouderd ging de school op zoek naar een partner voor het ontwerpen en implementeren van een toekomstvast draadloos netwerk. Die partner vond de school in Giant ICT. In opdracht van de school heeft Giant ICT een volledig dekkend draadloos netwerk ontworpen en geïmplementeerd. Ook is de gebouwbekabeling aangepast door onze technische partner Giant Telcom.

Om voorbereid te zijn op de toenemende vraag naar extra bandbreedte is bij het berekenen van de capaciteit rekening gehouden met twee devices per student. Daarnaast zijn er maatregelen getroffen om een gecontroleerde toegang tot het netwerk te garanderen.

De voordelen van deze oplossing:

 • Optimaal gebruik van de bandbreedte
  De access points op het Van der Meij College zijn uitgevoerd met de AppRF technologie. Dankzij deze oplossing is het applicatiegebruik inzichtelijk en kunnen eventuele onwenselijke applicaties geblokkeerd worden. Hierdoor kan er zuinig omgegaan worden met de beschikbare bandbreedte voor educatieve toepassingen.
 • Gecontroleerde toegang tot het netwerk
  De studenten op het Van der Meij College werken met laptops die eigendom zijn van de school maar gebruiken ook persoonlijke devices zoals tablets en telefoons. Om het netwerk van de school te beschermen tegen eventuele geïnfecteerde apparaten zijn er twee virtueel gescheiden netwerken ingericht op de locatie. Persoonlijke devices worden op het netwerk geverifieerd op basis van de username en het wachtwoord van de gebruiker.
 • Optimale dekking
  Voordat het nieuwe draadloze netwerk werd geïmplementeerd heeft een gecertificeerde netwerkspecialist een Wireless Site Survey uitgevoerd. Dankzij deze Wireless Site Survey bereikt het Van der Meij College een optimale dekking met een minimale investering in hardware.
 • Continuïteit en hoge beschikbaarheid
  Met Aruba Instant Access points gedraagt het netwerk zich als één geheel zonder fysieke controller. Het defect raken van een access point heeft hierdoor geen effect op de beschikbaarheid van het netwerk. De oplossing is minder storingsgevoelig ten opzichte van een regulier draadloos netwerk met een fysieke controller.

 

Gratis analyse
aanvragen

Om te bepalen hoe uw huidige netwerk ervoor staat voeren wij een analyse uit om het in kaart te brengen. Helemaal gratis.