Flexibel en stabiel WiFi netwerk Stabiplan

Giant ICT zorgt met Aruba Networks voor een flexibel en stabiel WiFi netwerk

Hoewel ze bij Stabiplan graag de regie in eigen handen hebben, zochten ze voor het vervangen van het Wi-Fi netwerk naar een gespecialiseerd bedrijf. Dankzij de samenwerking met Giant ICT beschikt Stabiplan nu over een volledig dekkend, snel en stabiel Wi-Fi netwerk. Hierbij is gekozen voor een netwerkinfrastructuur op basis van Aruba Networks.

Stabiplan is onderdeel van de Trimble MEP devisie en koploper in de ontwikkeling van Revit en CAD gebaseerde ontwerpsoftware voor de installatietechniek in Europa. De ruim 170 medewerkers zijn verdeelt over meerdere locaties binnen Europa. Een stabiel netwerk zorgt ervoor dat deze collega’s in contact met elkaar staan. Leon Solleveld, werkzaam als systeembeheerder bij Stabiplan, is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en het onderhoud van de ICT-omgeving van Stabiplan. Medewerkers van Stabiplan werken op laptops en vergaderen digitaal. Het Wi-Fi netwerk is dus van essentieel belang voor Stabiplan. Om in te spelen op het toenemend gebruik van Wi-Fi en het gastgebruik door klanten, koos Stabiplan voor het compleet vernieuwen van het Wi-Fi netwerk op haar locatie in Bodegraven. Op deze locatie werken zo’n 60 collega’s, maar ook zijn er dagelijks bezoekers die gebruik maken van het netwerk.

“Een goed werkend Wi-Fi netwerk is het visitekaartje voor ons bedrijf”

“Wij werken met laptops en het verbinden daarvan duurde erg lang. Daarnaast is de verbinding traag of viel zelfs weg. Onvoldoende bereik werd een belemmering voor de werkzaamheden van mijn collega’s. Daarnaast organiseren wij veel trainingen voor onze klanten. Cursisten dienen toegang te hebben tot een gedegen Wi-Fi netwerk. Dit is een visitekaartje voor ons bedrijf”, aldus Solleveld.

Bewezen methode
Giant ICT hanteert een vaste projectmethode die zich inmiddels heeft bewezen. Deze methode begint bij een gedegen vooronderzoek: een Wireless Site Survey. Dit dient als basis voor het nieuwe Wi-Fi netwerk. Deze meting geeft zekerheid op de uiteindelijke Wi-Fi dekking, eventuele storingsbronnen worden ook ontdekt. Na implementatie wordt het resultaat altijd gecontroleerd en getest.

Focus op details
Op verzoek van de klant heeft Giant ICT een adviserende en controlerende rol vervuld. Solleveld: “We doen heel veel zelf, en dit vinden we ook leuk om te doen. Giant ICT heeft ons op een persoonlijke manier handvatten geboden om het systeem zelf in de richten. De basisinstellingen lukken ons zelf, maar juist de details maken het tot een goed ingericht systeem. Kwaliteit staat voorop. Het systeem moet technisch goed werken en garantie bieden op dekking.

Zekerheid voor de toekomst
“Voorheen was er onzekerheid of het Wi-Fi netwerk zou werken, nu weten we zeker dat het goed zit. Omdat het aantal gebruikersvragen over het Wi-Fi netwerk is gereduceerd tot nul hebben we meer tijd voor andere werkzaamheden aan de IT omgeving”.

“Voor een systeembeheerder geldt: geen bericht, is goed bericht.”

De integratie met de huidige HPE switches maakte de keuze voor Aruba Networks gemakkelijk. Het systeem is zo ontworpen dat het schaalbaar is richting de toekomst. Er zal steeds meer draadloos gewerkt worden, ook tijdens vergaderingen. Met dit nieuwe Wi-Fi netwerk van Aruba Networks is Stabiplan B.V. verzekerd van een betrouwbaar en toekomstbestendige oplossing.

Gratis analyse
aanvragen

Om te bepalen hoe uw huidige netwerk ervoor staat voeren wij een analyse uit om het in kaart te brengen. Helemaal gratis.